Ιστορικό

Συγκαταλέγεται στις 10 πρώτες εταιρίες καυσίμων με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε όλη την Ελλάδα

  • Δίκτυο που ξεπερνάει τα 250 πρατηρία που προμηθεύει καύσιμα και λιπαντικά 
  • Δραστηριοποιείται δυναμικά στη θέρμανση κατοικιών και κτιρίων
  • Κάλυψη βιομηχανικών και ναυτιλιακών ενεργειακών αναγκών
Company Images
Company Images


To 1968 ο Νικόλαος Κούτλας ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τα υγρά καύσιμα ξεκινώντας από την γενέτειρά του και λειτουργεί το πρώτο του πρατήριο υγρών καυσίμων.

Το 1974 ιδρύει την μεταφορική εταιρεία "ΙΜΕ ΕΠΕ ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ" έχοντας δύο βυτιοφόρα αυτοκίνητα Δ.Χ και τρία συνεργαζόμενα Δ.Χ βυτία.

Το 1983 ιδρύει την "KAOIL ΑΦΟΙ ΚΟΥΤΛΑ Α.Ε." και αναλαμβάνει την αντιπροσωπεία της KMOIL Καρέλιας και Μπουφέας Α.Ε στην Βόρεια Ελλάδα έως το 1988, ενώ παράλληλα δημιουργεί την πρώτη επίσημη αποθήκη καυσίμων θερμανσης με όλα τα προιόντα και πρωτοπορεί ανεφοδιάζοντας την αγορά της Θεσσαλονίκης με πετρέλαιο τους χειμερινούς μήνες ακόμη και τις ημέρες που δεν λειτουργούσαν τα τελωνεία. 

Με την κίνηση αυτή αναγκάζει όλες τις υπόλοιπες εταιρίες ακόμη και τις πολυεθνικές με βραδυπορία τεσσάρων ετών να δημιουργήσουν σε συνεργασία με εμπόρους, περιφερειακές εγκαταστάσεις πετρελαίου θέρμανσης.

Το 1984 εκμεταλευόμενος το πλεονέκτημα της ελεύθερης αποθήκευσης και διακίνησης εισχωρεί στην αγορά και των υπόλοιπων καυσίμων και αποσπά το 60% των πρατηρίων σε τουριστικές περιοχέςστην Βόρεια Ελλάδα.

Το 1988 αλλάζει σύμμαχο και με 170 πρατήρια πλέον στο δυναμικό της η εταιρία συνεργάζεται με την AVIN OIL του ομίλου της MOTOR OIL .

Το 1991 εξαγοράζει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων στην Σαμοθράκη (σημερινή έδρατης εταιρίας) και τις εκσυχρονίζει σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές προσθέτοντας και μία επιπλέον Δ/Ξ MARINE DIESEL.

Το 1993 ξεκινάει με ίδια κεφάλαια το έργο στον Αλμυρό Βόλου δημιουργώντας εγκαταστάσεις 10.500 lt στον όρμο Σούρπη στον Παγασιτικό.

Το 1996 αποκτώντας την Άδεια Εμπορίας ΣΤ' αρχίζει εξαγωγές στα Βαλκάνια.

Το 1997 κατέχοντας πλέον την Άδεια Α' Εμπορίας σταματά την συνεργασία της με την AVIN OIL και αναρτά στα πρατήριά της το δικό της σήμα "KAOIL".

Το 2002 συμπράτει με πολυεθνική εταιρία με εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και συσκευάζει Λιπαντικά KAOIL.

Tο 2008 ολοκληρώνονται οι διεργασίες διάσπασης της εταιρείας και ο Νικόλαος Κούτλας αποκτά το 100% των μετοχών μετονομάζοντάς την από "KAOIL Aφοι ΚΟΥΤΛΑ ΑΕ" σε "KAOIL ΝΙΚ.ΚΟΥΤΛΑΣ ΑΒΕΕΠ."

Το 2010 διευρύνει την εταιρική συμμαχία στα Λιπαντικά με εργοστάσια στην Ρουμανία και Γαλλία για την προώθηση ποιοτικότερου και τεχνολογικά προηγμένου Λιπαντικού.

Το 2013 η εταιρία μπάινει δυναμικά στον χώρο της υγραεριοκίνησης.

Ιστορικό

Προσφέρουμε σε ανταγωνιστικές τιμές και με ευελιξία τα προϊόντα μας

Η KAOIL ιδρύθηκε τι 1983 με σκοπό την προώθηση υγρών καυσίμων στον ελλαδικό χώρο με συνέπεια, ασφάλεια και αίσθημα ευθύνης τόσο απέναντι στους συνεργάτες της όσο και απέναντι στο αγοραστικό κοινό που την εμπιστεύτηκε απο την πρώτη στιγμή.

Δύο αδέρφια οι Νικόλαος και Ιωάννης Κούτλας αποφάσισαν από νεαρή ηλικία να ασχοληθούν με την εμπορία καυσίμου.Καινοτόμοι για την εποχή τους και με πολλή δουλειά κατάφεραν να χτίσουν βήμα-βήμα το καύσιμο τους,την KAOIL Α.Ε.

Υπό την καθοδήγηση πλέον ενός εκ των ιδρυτών του Νικολάου Κούτλα και με πρόεδρο της εταιρίας το γιό του Κωνσταντίνο Κούτλα, η KAOIL Α.Ε έχει πλέον να υπερηφανεύεται ότι είναι η μοναδική εταιρία καυσίμων που εδρεύει στην Βόρεια Ελλάδα σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις αποθήκευσης υγρών καυσίμων για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών της.

Το δίκτυο των πρατηρίων που προμηθεύει καύσιμα και λιπαντικά ξεπερνάει τα 250 πρατήρια με το σήμα της εταιρίας και συνεχώς χρόνο με το χρόνο διευρύνεται.Δραστηριποιείται δυναμικά στη θέρμανση κατοικιών και κτιρίων όπως επίσης στην κάλυψη βιομηχανικών και ναυτιλιακών ενεργειακών αναγκών.

Συγκαταλέγεται στις 10 πρώτες εταιρίες καυσίμων με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς σε όλη την επικράτεια ενώ είναι στις 5 πρώτες με το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Βόρεια Ελλάδα αφού επιχειρηματική της επιλογή ήταν να δραστηριοποιηθεί σε συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο που θα μπορούσε να προσφέρει σε ανταγωνιστικές τιμές και με ευελιξία τα προϊόντα  της διατηρώντας σε υψηλό βαθμό ξεκάθαρες και ανθρώπινες σχέσεις με τους συνεργάτες της.

Γιατί εμάς

Με την συνεχή προσπάθεια, την συνέπεια και την ικανότητά, προχωράμε μπροστά.

250

Πρατήρια σε όλη την Ελλάδα

55

Χρόνια λειτουργίας

500

Ικανοποιημένοι συνεργάτες

5

Χώρες συνεργασίας
Στόχοι - Αξίες

Η γενική στρατηγική μας είναι:σεβασμός στον άνθρωπο και το περιβάλλον,αποτελεσματική λειτουργία,μείωση του κόστους λειτουργίας,αύξηση της κερδοφορίας.

Απαιτήσεις ασφάλειας

Στόχος μας είναι σε όλες τις εγκαταστάσεις και ειδικά στα πρατήρια υγρών καυσίμων,ενέργειες που εξασφαλίζουν τη σωστή υποδομή και τον κατάλληλο εξοπλισμό και μηχανήματα ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ασφάλειας και συνεργάτες με ικανότητα και δεξιότητες που εφαρμόζουν σωστά όλες τις διαδικασίες

Απαιτήσεις ασφάλειας
01
Ευαισθησία για το περιβάλλον

Ευαισθησία για το περιβάλλον έτσι ώστε ο περιβαλλοντικός προβληματισμός να λαμβάνεται σοβαρά υπόψην σε κάθε επειχειρηματική απόφαση και ενέργειες.

Ευαισθησία για το περιβάλλον
02
Προστασία του καταναλωτή

Προστασία του καταναλωτή εφαρμόζοντας αυστηρά διατάξεις και κανόνες λαμβάνοντας επιπροσθετα μέτρα για τον ποιοτικό και ποσοτικό έλεγχο των καυσίμων.

Προστασία του καταναλωτή
03
Διασφάλιση της ποιότητας

Διασφάλιση της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών με συγκράτηση των τιμών σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα

Διασφάλιση της ποιότητας
04
Φροντίδα για το συνεργάτη

Η φροντίδα για το συνεργάτη μας αποτελέι το κυριότερο χαρακτηριστικό μας.Η επιτυχημένη συνεργασία με τους πελάτες μας είναι αποτέλεσμα της φιλικής σχέσης και του αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης που πάση θυσία θα διατηρήσουμε και για το μέλλον

Φροντίδα για το συνεργάτη
05
Συνεχής βελτίωση

Συνεχλης βελτίωση με συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχεδιασμό και ενέργειες που θα μας προσδώσουν επιπλέον κύρος και θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη θέση μας στην αγορά.

Συνεχής βελτίωση
06
Οικονομικά στοιχεία

Ισολογισμοι προηγούμενων ετών